dimarts, 25 de setembre del 2012

Nota de Premsa contra la crema de fems a Son Reus

Els veïnats de Son Sardina s'oposen a que a Son Reus s'incineri fems provinents d'altres llocs de fora Mallorca. 

 

 

Nosaltres creiem que aquesta mesura es contrària als interessos dels mallorquins pels següents motius:

 

  • La imatge de Mallorca s'associarà amb el fems, amb el femer més gran del mediterrani, no amb la d'una illa respectuosa amb el medi ambient que té cura dels seus paisatges.

 

  • Els materials que arribaran per incinerar són materials molt contaminants (plàstic, roba, etc,) i per tant perjudicials per el nostre aire i per les persones que el respiram.

 

  • Les grans quantitats de cendres que produiran aquests materials quedaran a Mallorca i s'hauran d'abocar en indrets preparats per que són un residu tòxic del que ens hem de protegir per que poden contaminar sols i aigües subterrànies.

 

  • Un altre aspecte molt preocupant està en relació al increment de transport per mar, dels moviments portuaris així com també del trànsit pesat que passarà per les nostres carreteres.

 

  • Socialment incentiva a produir més fems a les llars, envers de potenciar la reducció i el reciclatge.

 

  • La nostra màquina econòmica "el turisme" es pot ressentir i augmentar l'atur.

 

Com a residents a Son Sardina i veïnats de la incineradora, creiem que ja som solidaris amb la ciutadania de Mallorca per rebre tots els fems i incinerar-los a prop nostre, haver de tenir al costat nostre el tractament de molt de fems de fora ja ho trobam un abús i una falta de sensibilitat dels polítics de cap a nosaltres.

 

Per això demanam als nostres polítics que rectifiquin en bé de tots.

 

Contacte:

Tomàs Balaguer Morro

ASSOCIACIÓ DE VEÏNATS DE SON SARDINA

C/ Passatemps, 125

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno TIRME tiene q pagar lo q debe. Me da risa porque con lo q contamina actualmente, Medio ambiente mira para otro lado asique todo lo q sea ingresos bienvenido sean.El humito blanco ese q sale por la chimenea blanca sabes lo que es no??, es humo q le hechan cal y amoniaco para q parezca blanco jejeje, y las dos montañas artificiales que hicieron en un fin de semana a escondidas, estan hechas de escoria q no reciclaron por las reformas, espero q hayan impermeabilizado el suelo sino las napas de la poca agua subterranea q tenemos mmmm...TIRME es una gran mentira, con directivos y personal que se creen q trabajan en la NASA.En fin plantas del 1º mundo manejadas con irresponsabilidad y soberbia.Hay q seguir alimentando todo ese enjambre, en

Anònim ha dit...

aclaro: humo blanco = vapor . O sea vapor nada de nada, humo insuficientemente filtrado mas los ingredientes ya dichos... cosas del 1º mundo vamos