dissabte, 6 de juny del 2015

L'associació de veïnats va fer arribar a l'ajuntament la resposta dels veïnats a les propostes que ens havien fet arribar per solucionar els problemes al voltant de la plaça de l'església i el camp de futbol:
"Després de la reunió amb els veïnats de Son Sardina el dimecres 13 de maig, on es discutiren les propostes de l'ajuntament per donar solució als problemes de la zona del camp de futbol, l'associació fa arribar a l'ajuntament les següents conclusions.

Els veïnats estan d'acord amb: 

• Senyalitzar horitzontalment estacionament en cordó en el carrer de Rosa Canal núm. 13 i en el costat dels números senars de la plaça Monsenyor Mairata fins el carrer d'Agustí.

• Senyalitzar estacionament prohibit en el costat dels números senars del carrer de Rosa Canals fins al des del núm. 1 fins al carrer d'Agustí.

• Senyalitzar sentit únic al tram del carrer de Rosa Canals – Plaça Monsenyor Mairata, comprés entre el carrer de Jaume Busquets i el carrer d'Agustí, en aquest sentit de circulació.

• Senyalitzar la limitació de 20 km/h i estrenyiment a la calçada. Però aquesta mesura es considera insuficient si no va acompanyada d'un pas de vianants elevat per tal que els cotxes es vegin forçats a reduir la seva velocitat.

La mesura que no s'acaba d'entendre és la que feia referència als pilons de la plaça de Monsenyor Mairata. Tothom està en desacord si aquests pilons es posen a dins la plaça.

Estarien d'acord amb uns pilons (preferiblement retràctils) o bé una cadena per evitar l'entrada de cotxes a la plaça.

Es comentà que les propostes no informen del nombre d'aparcaments que es creen o es suprimeixen amb les mesures esmentades.

Tampoc es veu que es tengui previst cap mesura per no empitjorar el trànsit del carrer d'Agustí que ara veuria incrementat el seu trànsit. Encara que aquest increment sigui petit cal recordar que aquest carrer estret, sense voreres i amb vianants ha d'aguantar la major part del trànsit circular del poble i dels vehicles que surten cap a Palma pel camí de Passatemps o bé en direcció a la carretera de Valldemossa. Fa anys que es demana una solució per al carrer d'Agustí i les noves mesures ens fan pensar en un empitjorament de la situació.

També mostren preocupació veïnats del carrer de Jaume Busquets perquè no s'esmena cap canvi en aquest carrer que actualment és de doble sentit i, com molts carrers del poble, sense voreres.

Des de l'AD Son Sardina, juntament amb altres veïnats, estan en desacord en que la mesura no contempli creació de nous aparcaments. 

Una altra dels comentaris dels veïnats referents a les propostes és que s'han de fer complir. Actualment es pot comprovar que a certes hores es respecten els senyals de prohibit aparcar però en d'altres no. Es té la sensació que ja es té coneixement de les hores en que la policia ja no passa pel carrer i es demana que s'intenti que els policies passin en horaris diversos per tal d'evitar aquest comportament.

Com a darrer punt els veïnats voldrien veure millor com són aquestes propostes damunt d'un plànol i amb valoracions dels aparcaments que es perden o es guanyen. També que s'estudii el possible impacte de les mesures en els carrers propers allà on s'implantarien.

També ens agradaria que fos un tècnic qui les explicàs aquestes propostes als veïnats i així poder informar-los millor. Des de l'associació ens oferim per coordinar aquesta reunió.

Atentament,

Gabriel Fiol Garí

President

22 de maig de 2015"