dimarts, 14 d’octubre del 2008

Recollida del fems porta a porta

RECOLLIDA DELS FEMS PORTA A PORTA

La primavera passada el President de l’AAVV es va reunir amb la Presidenta d’EMAYA Sra. Cristina Cerdó per sol·licitar-li la recollida porta a porta, tal com es va acordar a l’Assemblea constitutiva de la nova junta de l’AAVV, d’aquesta reunió va sortir el compromís de part de la Presidenta d’estudiar el tema i dir-nos coses. Hi va haver algun contacte entre tècnics d’EMAYA i gent de l’AAVV per tal d’estudiar el tema.

Vista la viabilitat del projecte varem ésser convocats dia 7 de maig la junta de l’AAVV l’escola Mª Antònia Salvà i l’IES Son Pax., d’aquesta reunió surt el compromís per part dels representants de les institucions esmentades de posar en marxa la recollida porta a porta.

Aquest model de recollida (PaP) consisteix en lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa o del comerç, en uns dies i hores determinats per a cada fracció (envasos, paper i cartró, vidre, matèria orgànica i rebuig).

Els beneficis que comporta són:

  • guanyar espai públic, desaparició dels contenidors
  • major neteja dels carrers i desaparició de les molèsties veïnals com a males olors
  • el material reciclat augmenta considerablement i per tant es contribueix amb la sostenibilitat del planeta (menys consum de recursos)
  • comoditat de treure els residus a la porta de casa sense haver-nos de desplaçar-se als contenidors.
Per tot això ara toca engrescar a tots els sardiners perquè sigui un èxit, ara farem una programació d’activitats per tal de donar-ho a conèixer a tots vosaltres, esperam la vostra col·laboració en una tasca tan engrescadora.

Si les tasques preparatòries van be, podrem començar a recollir PaP la propera primavera, això depèn de nosaltres.

Tomàs Balaguer Morro

President de l'Associació de Veïnats de Son Sardina