dimarts, 14 d’octubre del 2008

Via conectora envers el segón cinturó

AVANTATGES DE LA VIA CONNECTORA FRONT AL 2n CINTURÓ

El 8 d’octubre, la Presidenta del Consell de Mallorca ens va convocar a les Associacions dels voltants de la “via connectora” com alternativa al 2n cinturó projectat pel PP, per presentar-nos aquest nou projecte, conèixer la nostra opinió i convidar-nos a millorar-lo.

Aquesta nova proposta tanca l’entorn urbà de Palma, unint la via ja existent (Ma 30) amb el camí dels Reis, construint un kilòmetre i mig de nova via i millorant les vies ja existents.

La connexió es farà unint el camí dels Reis amb la Ma 30 (Alcampo) per els voltants del polígon i Sa Indioteria. Hi haurà interseccions a nivell amb la carretera de Sóller, el polígon Son Castelló, la carretera vella de Bunyola, el camí 140 (la seva millora permetrà una connexió de cap a Son Reus), i l’autopista de Inca.

Es millorarà el camí dels Reis (desdoblament) fins a la carretera d’Establiments amb encreuaments a nivell amb la Carretera d’Establiments.

L’amenaça més gran que teníem amb la construcció del 2n cinturó era un creixement urbanístic desmesurat, ara ens sentim més tranquils; ja que la via connectora no obre la ciutat a nous creixements.

Per tot això volem donar les gràcies als nous equips de govern del Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Govern de les Illes Balears, per l’acord polític que ha cristal·litzat en el projecte de via connectora. Cal recordar que durant al llarg període de lluita contra el 2n cinturó alguns d’ells varen ésser companys nostres a les mobilitzacions.

La nostra alegria no és només com a sardiners, pel que respecta a la preservació de Son Sardina si no com a ciutadans de Palma i de Mallorca ja què suposa la preservació d’un bé paisatgístic patrimoni de tots, per això participàrem a la plataforma “qui estima Mallorca no la destrueix”

La Presidenta ens va manifestar la seva intenció de reunir-nos a mesura que es vagi concretant el projecte, per aportar suggeriments a fi d’aconseguir el millor projecte per els ciutadans.

La Presidenta també ens va manifestar el desig de fomentar un model de mobilitat sostenible, per això cal demostrar a la ciutadania que per resoldre els problemes no es necessari fer grans infrastructures, més be executar aquelles que aporten solucions i són per el be comú.

Aquesta via connectora es completarà en dues actuacions més:

Construcció del tercer carril a l’actual via de cintura fins a Son Rapinya.

La millora de la carretera des de Festival Park, fins a la carretera de Santa Maria a L’Esgleieta. Això permetrà un nou enllaç amb la UIB pel nord i en cap moment confluiria en el trànsit que ve del sud.

Aquestes propostes aporten solucions:

  • Tancar una ronda a Palma, connectant dos trams ja existents
  • Bon accés a Son Espases, podem posar un autobús llançadera que parteixi de l’estació de metro.
  • Bona comunicació entre els dos polígons
  • Accés de la part forana a Son Reus sense passar per la carretera de Sóller (dues possibilitats c/140 i cta s’Esglaieta)
  • Accés de la part forana a la Universitat amb entrada pel nord
  • No creen un nou nus molt problemàtic a la carretera de Valldemossa (el punt d’acabament del 2n cinturó)
  • Treu el trànsit de dins la Indioteria i millora d’accessos al polígon.
  • Limita el creixement de Palma, a pesar de les pressions urbanístiques dels grups que ja tant bé coneixem i que ja tenen finques pels voltants de Son Sardina.
  • Són unes infrastructures sostenibles i segures per les dimensions d’una Illa.
Nosaltres hem manifestat a la Presidenta que la millora d’aquesta via ha d’esser complementada amb una aposta de transport públic important sobretot la connexió de Son Espases amb diferents línies de bus i amb el metro.

Tomàs Balaguer Morro

President de l'Associació de Veínats de Son Sardina

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest govern no aporta pel transport públic per tots sino per la destrucció.

Anònim ha dit...

crec que aquest govern escolta i pren mesures mesurades per resoldre els problemes sense especulacions immobiliàries al darrere.

Anònim ha dit...

El comentari de mallorca llevant crec que encara creu que hi ha el Govern Matas de corruptes.